Çatı aktarma konusunda uzman ekibi ile profesyonel çözümler sunan Gerede Çatı, yaşadığınız tüm çatı sorunlarınıza 5 yıl garantili olarak kökten çözümler sunmaktadır.

Çatılardan beklenen en önemli işlevlerden biri de su yalıtımı sağlamasıdır. Kiremit çatı örtüleri dış hava şartları ve üzerinde gezilmesi nedeniyle hasar aldığında kendisinden beklenen görevleri yerine getirememeye  başlar, bu durum oluştuğunda  çatı ana taşıyıcı elemanları ve çatı döşemesi suya maruz kalmış olur. Kiremit çatı örtülerinin eski performansına kavuşmaları için yapılan uygulamalara çatı aktarma uygulaması denir.

Düzenli çatı aktarma yapılmadığında taşıyıcı çatı ahşap malzemesi zamanla çürür, taşıyıcılığı azalır. Çatı arasında küf ve bakteri oluşur, sağlıksız ortam oluşur. Kiremitler sadece çıta üzerine yerleştirilmiş ise çok fazla eğim kaybı ve çukurlar oluşur. Bunun sonucunda suyun akışkanlığı kaybolduğundan kiremit aralarından bina su alacaktır. Aynı zamanda çatı üzerinde gereksiz gezinmelerden dolayı kiremit, mahya kırılmaları yaşanacaktır. Bu gibi nedenlerde dolayı çatının yenilenerek ömrünün uzatılması gerekir.

Çatının tekniğine uygun olarak karkasının tamir ve bakımı yapıldıktan sonra kiremit altına jüt serilerek, derelere galvanizli saç yerleştirip su yalıtımı yapılarak mevcut sağlam kiremitler döşenerek çatının aktarılması yapılmış olur. Genel olarak çatının su yalıtımı, ısı yalıtımı, yağmur oluklarının yenilenmesi veya tamiri, çatı karkas onarımı gibi çatının tamamı elden geçirilir.

Müşteri talebi doğrultusunda verilen adrese keşif yapılarak en uygun çatı aktarma çözümü müşterimize sunulur. Çatının karkas durumu değerlendirilerek gerek duyulan işlemler için çalışma şablonu hazırlanır. Çatı aktarma işleminde çatı yüzeyindeki kiremitlerin toplanmasından sonra çatı zemininde bulunan tahta zemindeki deformasyonlar (bel verme, çökme) düzeltilerek yerine 2,5 cm kalınlığında çam tahtası uygulanır. Mevcut hali çıta olan çatılarda da aynı işlem uygulanarak zeminin tahta kaplaması yapılır. Yapılan tahta kaplamanın üzerine kiremit altı telisli jült malzemesi serilerek su izolasyonu sağlanır. Çatı oluklarının 0.50 mm boyalı paslanmaz malzemeden değişimi yapılarak çatı izolasyon döngüsündeki tüm problemlerin çözümü hedeflenir. Bacalarda deformasyon meydana gelmiş ise (küpeşte, sıva atması) gerekli tamiratlar yapılır. Baca dibi saclarının 0.50 mm boyalı paslanmaz malzemeden üretimi yapılarak yerine monte edilir. Tamamlanan su izolasyon örtüsünün üzerine çıtalar sabitlenerek kiremit tırnaklarının oturacağı zemin hazırlanır. Kiremitlerin döşenmesi ve mahyaların özel mahya harçları ile harçlanması sonrasında çatı aktarma işlemi tamamlanır.


SORULARINIZ VE BİLGİ ALMAK İÇİN BİZİ ARAYIN